sobota, 1 lutego 2014

Czarne racuchy z kiwi



Czarne racuchy z kiwi



Składniki:
(na ok. 15 sztuk)

- 2 jajka 
- 300 ml mleka 
- 1 i 1/3 szklanki mąki 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao 
- 2-3 kiwi 
- 4 łyżki oleju 
- 5 łyżek cukru pudru 



Sposób przygotowania:

1.
Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy. Dodajemy mleko, olej, cukier puder, kakao oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszytko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (bez grudek). Masa powinna mieć gęstość podobną do gęstości śmietany. Jeżeli jest za rzadka, dosypujemy małą ilość mąki a gdy za gęsta wlewamy trochę mleka.

2.
Obieramy kiwi i kroimy w krążki o grubości ok. 4-5mm. Tak aby wyszło ich ok. 15.


3.
Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją odrobiną tłuszczu. Bierzemy małej wielkości chochelkę. Do chochli wkładamy jeden kawałek kiwi i nabieramy do niej masę. Wylewamy na patelnię i smażymy racucha z obu stron. Gotowe racuchy obsypujemy cukrem pudrem i  gotowe ;).






I kolejny polski utwór rockowy  ;) 
Sweet Noise - Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz






Pozdrawiam 
i życzę udanego weekendu 
Michał ;) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)

...

...