poniedziałek, 23 grudnia 2013

Krokiety z kapustą i grzybami



Krokiety z kapustą i grzybami

(na wigilijny stół)



Składniki:
(na 20 krokietów) 

- 1 kg kapusty kiszonej 
- 200 g suszonych grzybów
- 20 usmażonych naleśników 
- jajko i bułka tarta do panierki





Sposób przygotowania:

1.
Kapustę i grzyby wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Następnie gotujemy to przez 2 godziny , do czasu kiedy kapusta będzie miękka. Podczas gotowania, przyprawiamy kapustę pieprzem, solą, zielem angielskim, liściem laurowym do otrzymania smaku.Później odcedzamy wodę z kapusty. Następnie całość przepuszczamy przez maszynkę i mielimy na drobno, lub bierzemy nóż i wszystko ładnie kroimy.


2.

3.
Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy tak aby powstał prostokąt (nie wiem jak to opisać, sposobu można poszukać w internecie) . Następnie zawinięte naleśniki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy je do momentu zarumienienia się panierki.




I to tyle ;) ...









Udostępniam  przy okazji wspaniały utwór z filmu "Nietykalni":




Wesołych świąt ;) 
Michał 

1 komentarz:

Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)

...

...