Babka Górnicza
Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 1 jajko
- 5 łyżek dżemu
- pół kostki margaryny
- 2,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki sody ( lub proszku do pieczenia)
Sposób przygotowania:
1. Cukier, jajko, dżem,kakao oraz margarynę utrzeć ze sobą do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać mleko, mąkę i sodę cały czas miksując.
2. Całą masę wylać do przygotowanej formy (najlepiej podłużna) . Piec przez ok. 45 minut w 170- 175C
3. Gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Michał
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, że jadłam tą babeczkę w wykonaniu Michała - PYSZNA :) Polecam
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńA ile tego kakao?W sposobie przyrzadzenia jest a w skladnikach nie wystepuje��
OdpowiedzUsuń