piątek, 11 października 2013

Babka Górnicza


Babka Górnicza

 

 

Składniki:
- 1 szklanka cukru 
- 1 jajko 
- 5 łyżek dżemu 
- pół kostki margaryny 
- 2,5 szklanki mąki 
- 1 szklanka mleka 
- 2 łyżeczki sody ( lub proszku do pieczenia)


Sposób przygotowania: 

1. Cukier, jajko, dżem,kakao oraz margarynę utrzeć ze sobą do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać mleko, mąkę i sodę cały czas miksując.

2. Całą masę wylać do przygotowanej formy (najlepiej podłużna) . Piec przez ok. 45 minut w 170- 175C


3. Gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.






Smacznego ;)
Michał

5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Potwierdzam, że jadłam tą babeczkę w wykonaniu Michała - PYSZNA :) Polecam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  4. A ile tego kakao?W sposobie przyrzadzenia jest a w skladnikach nie wystepuje��

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)

...

...