(zdjęcie niebawem)
Biszkopt Tortowy
Produkty:
( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)
- 8 jaj
- szklanka mąki tortowej
- szklanka cukru
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
- 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1.
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz cukier waniliowy . Potem dodawać po jednym żółtku dalej miksując.Odstawić mikser i stopniowo dodawać do masy obie mąki , mieszając delikatnie łyżką.
Po dokładnym wymieszaniu się składników wylać masę na przygotowaną tortownicę.
Nastawić piekarnik na 160C i piec biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem biszkoptu to piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą (kilka razy) o blat/podłogę .
Biszkopt można stosować do innych ciast , lecz trzeba zmniejszyć ilość składników.
Pozdrawiam ;)
Michał
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)