poniedziałek, 14 października 2013

Biszkopt tortowy

(zdjęcie niebawem)

Biszkopt Tortowy

Produkty:
 ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)
- 8 jaj 
- szklanka mąki tortowej
- szklanka cukru 
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy 
- 3 łyżki oliwy 


Sposób przygotowania: 

1.
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz cukier waniliowy . Potem dodawać po jednym żółtku dalej miksując.Odstawić mikser i stopniowo dodawać do masy obie mąki , mieszając delikatnie łyżką.

Po dokładnym  wymieszaniu się składników wylać masę na przygotowaną tortownicę. 
Nastawić piekarnik na 160C i piec biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem biszkoptu to piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą  (kilka razy)  o blat/podłogę .


Biszkopt można stosować do innych ciast , lecz trzeba zmniejszyć ilość składników. 



Pozdrawiam ;)
Michał

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)

...

...