środa, 9 października 2013

Syrop Kokosowy


Syrop Kokosowy 

Produkty: 
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych
- ok. 500 ml wody
- szklanka cukru (można dodać odrobinę więcej)
- cukier waniliowy
- 3-4 łyżki soku z cytryny
- 2-3 łyżki miodu



Sposób przygotowania: 
1.
Gotujemy przez ok.15 minut 300ml wody z  wiórkami kokosowymi i cukrem. Po tym czasie dodajemy resztę wody , cukier waniliowy , sok z cytryny oraz miód. Gotujemy to wszystko przez 25 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie masę przecedzić do butelki, słoika przez drobne sitko lub materiałową chustę ( bardziej polecam ten sposób , lecz brudzimy sobie ręce). Wstawić do lodówki. Po paru godzinach na powierzchni syropu powstanie tłuszcz ( nie zawsze ) . Pozbyć się tłuszczu łyżką i cieszyć się smakiem syropu ;)

Syrop idealnie pasuję do napojów, drinków oraz kawy.
Polecam PEPSI ( nie coca-cole) z syropem kokosowym. Jest to raj dla osoby , która uwielbia smak kokosa .

Pozdrawiam ;)
Michał

1 komentarz:

  1. Przed przecinkiem nie robi się spacji, poza tym OK :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz ;)
Jak znajdziesz jakiś błąd, proszę powiadom mnie o tym wysyłając maila na adres: gastrozyciapl@gmail.com lub napisz w komentarzu.
Proszę podpisz się imieniem pod komentarzem, jeżeli nie posiadasz własnego konta ;)

...

...